Projectanalyses

verhelderende evaluaties &
cold eye reviews

Factstory brengt feiten in kaart door een totaaloverzicht te creëren van de documentatie en communicatie van een project. In deze Factsheet analyse nemen we zowel de harde (documentatie) als de zachte kant (samenwerking) van het project mee in een combinatie van interviews en archiefonderzoek. De uitkomst hiervan kunnen aanbevelingen, verbetervoorstellen of een exit strategie zijn. Onze Cold Eye reviews worden veelal gebruikt als feitendossier ten behoeve van interpretatieverschillen, welke kunnen ontstaan bij projecten en dossiers met een lange looptijd of bij conflictbemiddeling, interne archivering of belangrijke onderhandelingen. 

Factstory heeft veel ervaring met deze analyses bij projecten in de infrastructuur, zoals grote renovaties, meerjarige onderhoudscontracten en DBFM contracten. Maar ook op project overstijgende processen is deze methode succesvol toegepast. De inzet van Factstory bespaart op langdurige afwikkeltrajecten en doorbreekt impasses in onderhandelingen.

Waarom Factstory?

Factstory heeft de afgelopen jaren meerdere aanvragen gehad voor dit type projecten. Wij hebben gemerkt dat er een grote behoefte is bij managers en directie om continu in controle te zijn en niet voor verrassingen te komen staan. Tegelijkertijd heeft een organisatie of een projectteam niet altijd de tijd en de mensen om dit zelf te doen. Factstory ontzorgt de opdrachtgever hierin en biedt een oplossing aan die zowel past bij de kern van het vraagstuk als aansluit bij het DNA van de organisatie. Een frisse blik kan bovendien zeer verhelderend werken.

Onze werkwijze

We zijn gespecialiseerd in het doen van cold-eye reviews. We voeren een analyse uit door zowel de harde kant (documenten) als de zachte kant (interviews) te onder de loep te nemen. Zo creëren we grip op de situatie en bieden een eenduidig overzicht van het verleden.

De stappen die we hierin volgen zijn:

1) Verkennende interviews en ordening van projectinformatie in  factsheets;
2) Verifiërende interviews o.b.v. de factsheets;
3) Validerend dialoog waarin uitgebreid de eindrapportage besproken wordt.

Op basis van de feiten en ervaringen die hierbij naar boven komen adviseren en begeleiden we een exitstrategie.

Contact

Wilt u meer weten over Factstory? 

Neem dan contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te verkennen voor uw project of organisatie. 

Fotograaf: www.davidlok.nl

Fredy Sierra Fernandez

T: +31 (0)6 24 66 51 00
E: fsf@factstory.eu

Fotograaf: www.davidlok.nl

Maurice Teuwen

T: +31 (0)6 45 29 66 38
E: mt@factstory.eu

Groningen
Rotterdam

Factstory.jpg

info@factstory.eu
+31 (0)6 24 66 51 00